miercuri, 29 iulie 2015

Scoicile…

           Fiind anotimpul vacanţelor, a concediilor şi mai ales al verii, cu toţii ne gândim să petrecem un timp pe plaje, sub soarele generos şi prin preajma mării care să ne mai răcorească cât de cât. Cei cărora le place plimbarea pe nisipurile plajei şi iubitorilor de artă le propun să se mai oprească din când în când şi să privească diferitele scoici, mari şi mici, să culeagă câteva dacă este permis şi să-şi lase imaginaţia pe seama verii, astfel puteţi crea şi voi obiecte minunate ce să vă amintească de aceste momente, precum sunt următoarele:
 

 


            Dacă aveţi la îndemână scoici de diferite mărimi şi culori puteţi crea obiecte-suport pentru bijuterii, sau puteţi decora altele precum ghivece de flori, ceas, obiecte de design, dându-le un aer marin sau se pot crea tablouri îmbinând pictura cu scoici.




(sursă poze internet)

luni, 27 iulie 2015

Prietenia

"Prietenia înseamnă un suflet în două trupuri." (Aristotel) este citatul meu preferat când mă gândesc la ce înseamnă această legătură specială dintre oameni, prietenia. Ar putea fi şi o definiţie a iubirii, nu-i aşa? De fapt şi această mare taină are la bază o prietenie bine înrădăcinată.
            Am ales să scriu despre prietenie, deoarece de curând am înţeles cât e de nepreţuită şi ce înseamnă a fi un prieten adevărat. Dar să începem încetinel, aşadar câţi dintre noi nu regretăm faptul că am pus capăt unei prietenii în adolescenţă sau copilărie din lipsă de maturitate, sau poate egoism sau o greşeală despre care am susţinut că ar fi mult mai importantă decât sufletul celui care a greşit şi decât devotamentul şi prietenia sa (da, şi prietenii pot greşi)? Şi eu mă număr printre cei care au finalizat o frumoasă prietenie de mai mulţi ani în urmă cu mult timp, din păcate, şi voi regreta mereu, tocmai pentru că nu am luptat pentru a-mi înţelege prietena şi deciziile luate de aceasta care simţeam că nu mi se mai potriveau, poate din egoism şi lipsă de maturitate la acea vreme, dar mă bucur mult când văd ce persoană minunată a devenit. Dar cât de frumos era când copii fiind, ne alegeam prieteni fără pretenţii, fără interese, ci doar în urma unui zâmbet şi începeam prin joc a ne cunoaşte! Prin urmare prietenia din ce se naşte? Ce presupune? Completare, cred că da. Cu un prieten ne asemănăm, dar ne şi completăm, dorim să ne înţelegem reciproc, să râdem, să avem un sprijin de vârstă apropiată sau un sfat de la cineva cu experienţă şi totuşi şi în prietenie iubirea e la bază, precum viceversa.
            Aşadar, de-alungul timpului am înţeles faptul că prietenia înseamnă devotament, corectitudine, încredere, ajutor, lipsă de egoism, sprijin, sfaturi, iertare, iubire, căci există mai multe feluri de a iubi oamenii, iar un prieten adevărat nu judecă ci ajută şi sfătuieşte, nu râde ci este un sprijin în momentele de cumpănă, nu se mândreşte ci vrea să scoată ce e mai frumos din celălalt, nu invidiază sau urăşte ci felicită şi încearcă să dea tot ce e mai bun din el. Un prieten acceptă defectele celuilalt, nu se supără, ci încearcă să-l facă să devină un om mai bun dacă o ia pe căi greşite, nu aşteaptă recompense, ci ajută sincer ştiind că Cineva îl va ajuta în momentele potrivite în viaţă, fără a fi folosit de ceilalţi, dar asta pricepem cam greu, deoarece în ziua de azi prea rară este bunătatea fără răsplata pe măsură şi prea rar întâlnim sinceritate. Prietenii se ajută între ei indiferent de oră, de situaţie, dar fiind oameni şi ei greşesc şi tocmai de aceea Cineva e mai presus de toate şi ne este model în răbdare, iertare şi iubire.
            Sper că prin ce am scris aici am putut ajuta şi pe alţii, am putut dovedi cât de gingaşă şi puternică poate fi o prietenie, am putut face înţeles lucrul că dacă dorim să fim buni nu e nevoie ca altcineva să ne arate că se poate, ci să fim noi înşine învăţătură pentru alţii. Nu ar fi frumos să alegem să fim diferiţi în sensul bun, să trăim frumos fără să privim la învechita zicală de ,,fi luaţi de proşti”, să ne pese de suflet în loc de vorbe în vânt? Oricum, Cine contează cu adevărat va fi mereu acolo, iar oamenii care sunt importanţi în viaţa noastră ne vor fi alături!

            Prietenia adevărată nu are sfârşit, nu cunoaşte plictiseală şi pentru ea se luptă pentru a deveni şi mai puternică!

            Mulţumesc tuturor prietenilor mei adevăraţi şi familiei mele pentru înţelegerea, iubirea, iertarea, ajutorul, bunătatea faţă de mine! Şi cred că aţi auzit frecvent vorbele: ,,Familia îţi este dată de Dumnezeu, iar prietenii ţi alegi singur”, adevărat, aşadar să fim atenţi la oamenii pe care îi alegem să parcurgă acelaşi drum cu noi şi să ascultăm poveţele membrilor familiei care ne vor ajuta cu siguranţă în a distinge binele de rău. 

duminică, 26 iulie 2015

Tehnica şerveţelului pe lemn

Tehnica şerveţelului presupune decorarea obiectelor cu ajutorul modelelor de pe şerveţel. Pot fi înfrumuseţate lemnul, sticla, ceramica, ouă etc. Mai jos puteţi vedea câteva creaţii pe care le-am găsit pe internet.

    

  

Pentru realizarea tehnicii pe lemn sunt necesare următoarele:
-şerveţel
-obiectul pe care îl decorăm
-adezivul cu care vom lipi şerveţelul
-lacul de protecţie
-medium pentru crăpare
-patina de învechire
-foarfecă
-pensulă
            Pentru a înţelege mai uşor paşii ce trebuie respectaţi până la finalizarea obiectului, am considerat că filmuleţul cu link-ul de mai jos este potrivit. Restul depinde doar de imaginaţia şi răbdarea dumneavoastră. Mult succes!
https://www.youtube.com/watch?v=Hbe_62Eajco

vineri, 24 iulie 2015

Galeria mea de artă

          Pentru cei care îndrăgesc arta, postez aici câteva dintre creaţiile mele de amator. Nu doresc să mă laud şi cunosc faptul că nu sunt foarte reuşite, ci pur şi simplu consider că acestea pot deveni sugestii sau idei pentru cei care doresc să-şi ocupe timpul făcând lucruri frumoase, să-şi petreacă câteva clipe în singurătate analizându-şi propriile gânduri şi să se detaşeze de rutina vieţii monotone. La rândul meu lucrările altora mi-au deschis orizontul imaginaţiei prin modul subiectiv de a crea şi astfel au rezultat următoarele:

   
 

    
   

Monologul lui Dumnezeu

"M-am uitat la tine când te-ai trezit de dimineaţă...
Aşteptam să-mi spui două trei cuvinte, mulţumindu-mi pentru cele ce ţi s-au întâmplat, cerându-mi părerea pentru cele ce urma să le faci astăzi. Am observat că erai mult prea preocupat ca să-ţi cauţi haine potrivite pentru a merge la serviciu. Speram să găseşti câteva clipe ca să-mi spui: Bună dimineaţa! Dar erai mult prea ocupat.
Pentru a vedea că-ţi sunt alături, am surprins pentru tine cerul cu culori şi cânt de păsărele. Păcat că nu ai observat nici atunci prezenţa Mea.
Te-am privit plecând grăbit spre serviciu şi iar am aşteptat. Presupun că fiind atât de ocupat, nu ai avut timp nici atunci să-mi spui două vorbe.
Când te întorceai de la muncă, ţi-am văzut oboseala şi ţi-am trimis o ploaie măruntă care să-ţi alunge stresul acumulat.
Am crezut că făcându-ţi această placere îţi vei aduce aminte de Mine. În schimb, supărat, M-ai înjurat.
Doream atât de mult să-mi vorbeşti. Oricum ziua era, încă, lungă!
Ai pornit televizorul şi în timp ce urmăreai programul preferat, Eu am aşteptat.
Ai cinat apoi cu ai tăi şi tot nu ţi-ai adus aminte de Mine.
Văzându-te atât de obosit, am înţeles tăcerea ta şi am stins splendoarea cerului ca să te poţi odihni, dar nu te-am lăsat în beznă.
Am lăsat veghetori pentru tine o mulţime de stele. Era aşa de frumos, păcat că n-ai observat...
Dar nu contează! Poate chiar nu ţi-ai dat seama că Eu sunt aici pentru tine.
Am mai multă răbdare decât poţi să-ţi imaginezi tu vreodată...
Vreau să ţi-o arăt, pentru ca şi tu, la rândul tău, să o arăţi celor din jurul tău.
Te iubesc atât de mult încât te voi răbda. Acum eşti pe punctul de a te trezi din nou.
Nu-Mi rămâne decât să te iubesc şi să sper că măcar azi, îmi vei acorda puţin timp din timpul dăruit ţie.

Îţi doresc o zi bună şi minunată ca sufletul tău luminos ! 
Al tău Tată, Dumnezeu."


(preluat de pe Facebook)

            Şi uite aşa timpul trece repede, iar omul modern dornic de success şi afirmare, uită de cea mai nepreţuită comoară: sufletul său. În graba vieţii uităm să mulţumim pentru faptul că ne-am trezit de dimineaţă şi avem încă o şansă de a ne bucura de viaţă, pe când alţii se luptă seara şi se frământă ce vor face pentru a mai supravieţui încă o zi, uităm să fim recunoscători pentru sănătate şi ne consumăm aiurea cu ură, invidie, mânie sau alte lucruri prea puţin folositoare dacă stăm să ne gândim bine, pe când cei bolnavi se roagă pentru cei care încearcă să le uşureze suferinţa, pentru cei care îşi iau din timpul lor şi încearcă să le aducă un zâmbet. Această înstrăinare de sacru ne însingurează, ne face să pierdem adevărata fericire determinată de omenie, de dragoste de semeni, de micile gesturi şi atenţii faţă de semenii noştri care ne oferă adevărata linişte şi împlinire; ne pierdem sinele şi începem să rătăcim într-o rutină obositoare a vieţii. Nu banii, nu timpul irosit departe de familie, nu ierarhia socială ne calculează adevărata valoare umană, ci clipele în care am câştigat lupta cu egoismul şi am privit asupra celor din jur, încercând să creăm momente frumoase, devenind sprijin pentru ceilalţi. Şi să nu uităm, Cineva e mereu acolo unde trebuie, ne poartă de grijă, aşteptând să facem un mic pas pe calea corectă a vieţii, iar El va face mai mult în viaţa noastră.
            Să ne gândim mai bine la ceea ce facem cu propria viaţa, să nu uităm ca e unică, noi înşine suntem unici şi speciali, astfel să avem respect de sine şi să încercăm să trăim cât mai frumos.

            O seară plăcută!

joi, 23 iulie 2015

Bijuterii handmade

        Cu câteva săptămâni în urmă am găsit pe internet câteva idei de bijuterii handmade care mi-au plăcut foarte mult şi m-am hotărât să încerc şi eu, având nevoie de mărgele de diferite culori şi mărimi, panglici şi aţă. Mai jos puteţi vedea rezultatele muncii mele şi vă mărturisesc că deşi este nevoie de răbdare şi perseverenţă, confecţionarea propriilor bijuterii este un mod plăcut de relaxare. Pe lângă obiectele de bază pentru realizarea bijuteriilor, este foarte importantă răbdarea, imaginaţia şi astfel puteţi să vă realizaţi propriile bijuterii într-o viziune proprie, care să vă reprezinte personalitatea. Fiind vară, iar brăţările colorate sunt accesoriile preferate, este o ocazie prielnică să încercaţi acest hobby.

Bijuterii handmade
    

     

Coroniţă pentru păr
    


         Dacă aveţi timp liber şi doriţi să încercaţi confecţionarea de bijuterii, am să postez câteva link-uri pe care le puteţi accesa si care să vă inspire. 


Bun venit pe blog!

            Bun venit pe blogul Viaţa înseamnă artă, un loc unde doresc să postez creaţii artistice, citate, idei, gânduri, imagini din natură, în câteva cuvinte: lucruri ce definesc arta. De asemenea consider că tot ceea ce ne înconjoară este artă însuşi prin frumuseţea cu care au fost create, iar noi suntem datori să trăim cât mai frumos, păstrând intacte aceste daruri oferite de natură şi bucurându-ne de ele. După cum bine ştim din concepţiile filozofice ale scriitorului Lucian Blaga, omul este o fiinţă creatoare de cultură, astfel că arta este o reprezentare a sufletului, este ceea ce creatorul vede în mod subiectiv şi doreşte să le arate şi celorlalţi această frumuseţe a lucrurilor, păstrând şi amplificându-le misterul.