luni, 21 septembrie 2015

Haine noi din haine vechi

Probabil mulţi dintre noi avem haine care nu se mai potrivesc, s-au învechit sau ne-am plictisit de ele. În loc să le aruncăm, am putea să creăm noi înşine altceva din ele, v-aţi gândit vreodată la aşa ceva? Astfel putem economisi bani şi să ne creăm ceva pe gustul nostru. Da, nu suntem chiar croitori specializaţi, dar oricine are acasă o foarfecă şi un ac cu aţă pentru cusut. Puteţi adăuga panglici, nasturi, imprimeuri sau alte obiecte care să vă înfrumuseţe vestimentaţia.
Priviţi mai jos ce idei grozave am găsit pe internet.














Pentru iarnă :



Accesorii :





vineri, 18 septembrie 2015

Eşarfe colorate sau simple



       Deoarece dimineţile şi serile devin tot mai răcoroase, eşarfele devin importante în vestimentaţia zilnică. Mici, mari, colorate sau simple pot da un plus de unicitate vestimentaţiei tale. Aici poţi găsi diverse moduri de a purta o eşarfă, alege care ţi se potriveşte!
      Ai auzit vreodată de nodul pătrat sau ai încercat să foloseşti o eşarfă mare drept şal? Priveşte următoarele tutoriale şi vei fii impresionată.  







miercuri, 16 septembrie 2015

Geantă din hârtie

        Aţi auzit de genţile din hârtie? Da, hârtie. Ploaia şi apa nu le vor pătrunde, datorită scociului care înveleşte hârtia.

        Materiale necesare :
-         multă hârtie sau reviste
-         pix
-         riglă
-         foarfecă
-         bandă adezivă transparentă
-         ac de cusut cu ,,ureche” mai mare
-         fermoar

-         gută 0,40 mm (aţă de pescuit)

  Aici găsiţi un video cu toate detaliile. Durează câtva timp confecţionarea, dar merită! J
  Puteţi să vă confecţionati un plic fără să aveţi nevoie să coaseţi. Click aici pentru tutorial.

  Ce părere aveţi de geanta mea? J
 
 

sâmbătă, 12 septembrie 2015

Frunze şi iar frunze

            Vântul şi vremea răcoroasă îşi fac simţiţe prezenţa, în timp determinând moartea frunzelor şi căderea lor, lăsând copacii goi şi înfriguraţi. Zeci de foşnete se aud la fiecare pas precum o şoaptă, iar culorile de pe sol îmbujorează cenuşiul toamnei. Soarele devine tot mai obosit şi morocănos, iar norii îl înving şi îl acaparează. Sute de lacrimi cad din văzduh, unindu-l cu tot ce e pământean,  dar totuşi pot fi oprite de umbrelele multicolore. Câte un copilaş jucăuş îşi încearcă energia în vreo baltă când mama nu-l zăreşte, ocupată fiind de culesul fructelor gustoase. Toamna... are frumuseţea ei!
            Precum petalele de flori, şi din frunzele uscate se pot confecţiona diverse tablouri, desene cu animale, spatele frunzelor pot fi pictate cu acoarelă/tempera şi imprimate pe hârtie. Totul depinde de imaginaţie! Există o multitudine de frunze în forme diferite, trebuie doar găsite. Ghindele, seminţele uscate, castanele ar putea fi folosite deasemenea.

           Cine a presat flori în timpul verii, şi-ar putea confecţiona un ierbar, îmbogăţindu-l cu frunzele diverşilor copaci şi pomi fructiferi.


Galeria mea de artă

         Creaţii proprii sau preluate din emisiuni tv sau de pe internet:

Desene confecţionate din staniol colorat

Tablou cu petale presate

 Pinguin confecţionat din două sticle de plastic, pictat cu tempera

 Crocodil din sticlă de plastic, coadă de hârtie, învelit în bucăţi mici de hârtie înmoiate cu aracet şi apă, pictat cu tempera (inspirat din emisiune tv pentru copii)
  

 Geantă de hârtie, interior de material cu fermoar
   

Povestea celor doi îngeri

Doi îngeri stăteau în cer şi unul din ei se odihnea mereu, foarte rar părăsea locul care le era hărăzit, iar celălalt călătorea constant între Dumnezeu şi oameni. Îngerul care stătea tot timpul l-a întrebat pe celălalt:
–De ce zbori tot timpul între oameni şi Dumnezeu şi nu stai deloc să te odihneşti?
–Eu duc mesaje de la oameni la Dumnezeu, acele mesaje care încep cu: “Doamne Dumnezeule, ajută-mă te rog…” Dar de ce tu te odihneşti atât de mult?
–Şi eu duc mesaje de la oameni la Dumnezeu, dar acele mesaje care încep cu…”îţi mulţumesc Doamne”.




Sursă:  https://mesajdivin.wordpress.com/2015/08/25/povestea-celor-doi-ingeri/

marți, 8 septembrie 2015

Idei handmade pentru micii şcolari

          Mai sunt puţine zile până va începe şcoala, iar pregătirile cu siguranţă sunt în toi, astfel m-am gândit să caut pe internet câteva idei handmade care să fie folositoare şi atractive pentru micii boboci şcolari. Am găsit câte ceva şi sper să vă placă şi vouă părinţilor, dar mai ales copiilor. Îi puteţi ajuta pe cei mici la confecţionarea diferitelor obiecte pentru şcoală care cu siguranţă îi vor face să zâmbească.

Suport pentru creioane: se pot folosi carton sau sticlă de plastic, aţă de diferite culori, panglici, nasturi, hârtie colorată, lipici, foarfecă, tehnica şerveţelului, tempera sau acuarele pentru pictat/decorat, metoda quilling



    



   

  
Penare: se pot folosi materiale textile, fermoare, cartoane pentru suport şi de asemenea puteţi adăuga feţe drăguţe sau să creaţi personaje interesante pentru copii.

  


    

Click pe poză pentru tutorial




Orare: aici vă puteţi ,,juca” cu decupaje, hârtie creponată sau clasată, imagini comice, desene pictate, şi puteţi crea orare în forma persoanjelor din desenele şi filmele animate preferate de copiii dumneavoastră

Semn de carte: aveţi nevoie de carton sau hârtie colorată mai groasă, iar pe acestea se pot printa citate, modele tradiţionale, iar la un capăt puteţi adăuga panglici. Sunt folositoare şi beţisoarele din lemn care se pot picta.





Coperţi de carte: şi aici se pot utiliza şerveţele sau materiale textile pe care să le lipiţi pe coperta cărţii preferate sau a jurnalului



Breloc: se poate confecţiona din materiale textile sau am mai găsit modele folosind elasticele rainbow.

      





duminică, 6 septembrie 2015

Metoda Quilling

           Şi pentru că am vorbit despre origami, metoda quilling mi s-a părut la fel de interesantă şi am vrut să postez câteva cuvinte despre ea aici.
           Quilling-ul  este o formă de artă care implică utilizarea de benzi de hârtie care sunt rulate, în forme diferite, şi lipite împreună pentru a crea modele decorative. Lucrarea este înfăşurată în jurul unui ac pentru a crea o formă de bobină de bază. Lucrarea este lipită la vârf  şi aranjată în formă de bobine pentru a forma flori, frunze şi diferite modele ornamentale. Pentru mai multe informaţii accesaţi:  http://www.husasaudecris.blogspot.ro/p/activitati-pentru-copii.html .
Instrumentele necesare se găsesc în unele magazine sau comandând pe internet. Dând click pe imaginea de mai jos veţi putea viziona un video tutorial cu forme principale pentru această tehnică.


De asemenea, aici puteţi găsi mai multe modele care să vă inspire: http://husasaudecris.blogspot.ro/p/metoda.html .

Această metodă poate fi utilizată la accesorizarea unor obiecte (rame foto, cutii pentru cadouri), la împodobirea ouălor de Paşte, a felicitărilor, mărţişoarelor, astfel vă puteţi personaliza diverse lucruri. Spor la treabă! :-)